Tota l'agenda

Santoral

Dijous 18 octubre

Lluc, evangelista;  Just, nen, màrtir; Julià, ermità.

Refrany

Passat Sant Lluc, sembrar no puc.

Mercats

Alp, Bellver de Cerdanya, Calonge, la Cellera de Ter, l'Estartit, Figueres, Girona (Can Gibert), Llagostera, Riudarenes, Sant Pau de Segúries, Tossa de Mar i Vidreres.

Cita del dia

La millor font d'informació són les persones que han promès no explicar-ho a les altres . (Marcel Mart)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Girona

Dijous, 18 octubre 2018

Balls

17.00. Casal de la gent gran de Santa Eugènia. Castanyada  i ball a càrrec de Chus de Santa Coloma.

21.00. Pont de Pedra. Ball folk amb el grup Ai El Gerro.

Concerts

20.30. Sala de Cambra de l'Auditori. Concert Chimère, amb l'actuació de Sandrine Piau, soprano, i Susan Manoff, piano.

21.00. Restaurant-bar El Didal. Micro Room: Guest Star: Fina!, que presenta el seu nou disc Incofromista.

22.00. Sunset Jazz Club. Jazz a càrrec de Ben Wendel Seasons Band.

Conferències

19.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència Geofísica de l'experiència mística: els orígens de la religió, a càrrec de Rafel Balaguer, pre-historiador i astrònom amateur. Dins el cicle Contemporàlia: els límits de la ciència.

12.30. Auditori Josep Irla. Conferència Societats cuidadores al segle XXI, a càrrec del Dr. Xavier Gómez-Batiste, director de la Càtedra de Cures Pal·liatives UVIC/ICO, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Cloenda del IV Cicle Reflexions sobre la vida i la mort.

18.00. Biblioteca Carles Rahola. El dret a morir dignament, un dret humà, a càrrec d'Enric Blavi i Cristina Vallès. Tot seguit, projecció dels curts de ficció La dama i la mort, de Javier Recio, i Què us sembla si em poso el pijama?, de Miguel Bardem. Amb els testimonis reals de Ramón Sampedro i Michèle Causse.

18.30. Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Repensant el futur del centre d'art. Cicle de conferències pel 10è aniversari del Bòlit.

19.00. Sala d'actes de Gicor (Hotel Entitats). Conferència-tertúlia Arritmies cardíaques. Nova Unitat d'Arritmies al Josep Trueta, a càrrec de la Dra. Maria Emilce Trucco, cap de la Unitat d'Arritmies Cardíaques de l'Hospital Josep Trueta.

19.00. Hotel AC Palau de Bellavista. Conferència El futbol s'allunya del camp i s'apropa a la televisió, a càrrec de Ramon Besa i Camprubí, periodista i professor de periodisme de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna i dels Màster de Periodisme de Les Heures. Entrevista a càrrec de Jordi Grau, periodista i vicepresident de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Dins la 44a Setmana Mundial del Mediador d'Assegurances.

19.00. Museu del Cinema. Jordi Puntí comenta El apartamento, de Billy Wilder. Dins el cicle Cinc seqüències per explicar una obra mestra.

19.00. Casa de Cultura. Conferència El treball com a fotoperiodista: compromisos, riscos i ètica, a càrrec de Tània Castro, fotoperiodista.

19.00. CaixaForum. Trobada amb... Martina Matencio, fotògrafa, també coneguda com a Lalovenenoso.

19.30. Auditori de La Mercè. Conversa amb Ramon Cotarelo, professor universitari, politòleg i periodista.

Dansa

19.00. Espai cívic Santa Eugènia (Casal Gent Gran). Iniciació al moviment i la dansa. Dins el Banc del Temps. Mostar més dates

Dies 4, 11, 18 i 25

Diversos

18.00. Biblioteca Carles Rahola. Reflexió sobre la mort digna, projecció de dos curts de ficció i tres curts de testimonis reals per reflexionar sobre la mort digna. Curts: La dama i la mort, de Javier Recio, i Què us sembla si em poso el pijama?, de Miguel Bardem. Els tres curts de testimonis reals seran de Ramón Sampedro, José Antonio Arrabal i Michèle Causse.

19.00. Centre cívic Santa Eugènia. Taller de fotografia. Dins el Banc del Temps. Mostar més dates

Dies 4, 11, 18 i 25

19.00. Centre cívic Sant Narcís. Atenció presencial del Banc del Temps Pont del Dimoni. Mostar més dates

Dies 4, 11, 18 i 25

20.00. Centre cívic Santa Eugènia. Cuina del Banc del Temps. Mostar més dates

Dies 4, 11, 18 i 25

Efemèrides

1685. L’edicte de Fontainebleau.

Conegut com la revocació de l’edicte de Nantes, va ser promulgat pel rei Lluís XIV de França. L’edicte establia que només era legal la pràctica de la religió catòlica i derogava el de Nantes, signat l’abril del 1598 pel rei Enric IV de França, que garantia als hugonots (protestants francesos) la pràctica de la seva religió sense que fossin perseguits. L’edicte de Fontainebleau ordenava la destrucció de les esglésies dels hugonots, el tancament de les escoles protestants i oficialitzava la Dragonada, nom donat a la persecució iniciada el 1681 per Lluís XIV per obligar els hugonots a convertir-se al catolicisme.

1892.

Entra en servei la primera línia telefònica interurbana del món, entre Nova York i Chicago, als Estats Units.

1898.

Un grup d’industrials i empresaris funda la Unió Regionalista, associació política regionalista i regeneracionista que, el 1901, es va fusionar amb el Centre Nacional Català per constituir la Lliga Regionalista.

1959.

L’estació espacial soviètica ‘Lunik III’ comença a enviar fotografies de la cara oculta de la Lluna.

2006.

Els EUA es reserven el dret a denegar l’accés a l’espai als països considerats adversaris.

2011.

Alliberen el soldat israelià Guilad Chalit, segrestat el 2006, a canvi d’un miler de presos palestins.